Johtamisen sietämätön vaikeus osa 2

24.05.2022

Johtaminen on mielenkiintoinen rupiikinkuutio. Siinä on erilaisia ulottuvuuksia ja erilaisia värejä. Onko olemassa yhtä hyvää johtamisen tapaa? Vai onko johtaminen aina kiinni johtajasta itsestään ja ympärille kokoamastaan tiimistä. Johtaminen on aina tilannesidonnaista. 

Onko hyvä johtaja aina hyvä johtaja? Itsevarma ja karismaattinen johtaja voi ottaa tilan hyvin haltuun ja voi sopia sellaisiin johtamisen tehtäviin hyvin, joissa halutaan ihmisiä mukaan ja innostumaan. Tässä on myös karikkojen riski. Jos ryhmä ei ole valmis lähtemään mukaan, niin johtaja jää etäiseksi itsekseen innostujaksi. Oikeassa ryhmässä tilanne voi puolestaan olla hyvin erilainen. Porukka lähtee mukaan ja saadaan parhaimmillaan todella hienoja asioita aikaiseksi. 

Onko mitään tehtävissä, jos ryhmä ei innostu? Karismaattinen johtaja voi laskea omaa innostustaan ja lähteä puurtamaan perustehtävistä ja asioista. Kädet savessa vilpittömästi voi lisätä luottamusta ja arvostusta. Johtajalla on mahdollisuus saada arvostusta lisää ja viesti on mahdollista saada paremmin perille. No tämäkään ei välttämättä toimi. Jos henkilöt ovat todella kyllästyneitä tekemiseen ja innostumiseen ei löydy tietä. Näissä tilanteissa olisi tärkeää purkaa taustalla olevia painolasteja. Yhteisöihin kertyy paljon sanatonta ja sanottua taakkaa. Joskus tulettaminen yhdessä auttaa tai asioiden purkaminen ensin yhdessä ja sen jälkeen yhdessä. 

Miten johtaja tunnistaa, mitä pitää tehdä? Johtajan on tärkeää löytää rinnalleen kanssakulkija. Kanssakulkija voi olla työnohjaaja, valmentaja tai työyhteisökehittäjä. Ulkopuolinen henkilö tuo parhaillaan uutta näkökulmaa.